پولی کردن

پولی کردن مطلب آسانی است و با این اصطلاح در حسابداری طلا زیاد سروکار خواهید داشت. در مقالۀ «ته حساب یعنی چی؟» گفتیم که در فاکتور بنکداری طلا، دو حساب جداگانه داریم یکی حساب طلا و دیگری حساب مبلغ. و مشتری یا هر شخصی دیگر، باید هرکدام ازین دو حساب را جداگانه تسویه یا مطالبه کند. حساب طلا را جدا و حساب مبلغ را جدا.

پولی کردن و طلایی کردن در حسابداری طلا
معنی پولی کردن در حسابداری طلا فروشی

در سند بالا پس از اینکه به مشتری دو نوع جنس پرداخت کردیم، بدهی طلایی ۸۲/۵۶ و بدهی مبلغ تقریبا ۹۴۰ هزار تومان شد. حالتی را فرض کنید که آقای رضایی بخواهد به جای طلایی که بدهکار است، پولش را به ما بدهد. به سادگی وزن بدهی ایشان را در قیمت یک گرم طلا ضرب می‌کنید تا پولی که باید دریافت شود مشخص شود. این طور نیست؟ پولی کردن یعنی همین! به جای طلا پول بگیریم یا بدهیم.

ایشان اعلام می‌کند که «طلا را پولی کنید». اگر با نرم افزار حسابداری طلا فروشی کار نمی‌کنید و به صورت دستی فاکتور را ثبت می‌کنید، مراحل را این‌گونه بگذرانید:
* ردیف بعد، در ستون حساب طلا (ستون وزن۷۵۰) ایشان را ۸۲/۵۶ بستانکار کنید تا حساب طلای ایشان صفر شود. در واقع ما طلایی دریافت نکرده‌ایم که ایشان بابتش طلبکار شود اما به جای این طلب، ایشان را در ستون مبلغ بدهکار خواهیم کرد تا به ما پول بدهد.

پولی کردن و طلایی کردن در حسابداری طلا
معنی پولی کردن در حسابداری طلا فروشی

* در ستون شرح، بنویسید «فروش طلا» یا «فروش پولی». اما چرا فروش؟ چون می‌خواهیم پول بگیریم پس طلا را می‌فروشیم تا پولش را دریافت کنیم. بعد از فروش پولی، قیمت یک مثقال طلا یا همان مظنه را بنویسید.

پولی کردن و طلایی کردن در حسابداری طلا
معنی پولی کردن در حسابداری طلا فروشی

* اکنون نوبت محاسبه پول طلاست. قبل از محاسبه مبلغ، همچنانکه گفتیم ایشان را در ستون مبلغ بدهکار کنید. (می‌خواهیم بدهی طلای ایشان را به بدهی ریالی تبدیل کنیم = پولی کردن)

پولی کردن و طلایی کردن در حسابداری طلا
پولی کردن و تبدیل بدهی طلا به پول

* برای محاسبه مبلغ باید وزن طلای بدهی ایشان را در قیمت یک گرم طلای ۱۸ عیار ضرب کنیم. ما مظنه را داریم که نیاز به تبدیل دارد. از فرمول تبدیل مثقال به گرم می‌دانیم که مظنه (قیمت یک مثقال طلای ۷۰۵) تقسیم بر ۴/۳۳۱۸۰۲ می‌شود تا قیمت یک‌گرم ۱۸ عیار به دست آید.
مبالغ ریالی بدون ممیز ثبت می‌شود پس عدد به دست آمده از تقسیم و ضرب را گرد می‌کنیم: ۸۹,۶۷۲,۷۹۷ و در ستون مبلغ پس از «بد» می‌نویسیم.

پولی کردن و طلایی کردن در حسابداری طلا
پولی کردن و بدهی طلایی و ریالی

تمام شد! حساب طلای آقای رضایی پولی شد و اکنون حساب طلای ایشان صفر است.

نوشتهٔ بعدی
اجرت ساخت طلا و درصد
نوشتهٔ پیشین
بستانکار کیست؟ بدهکار کیست؟

3 دیدگاه. پیغام بگذارید

  • مهسا
    1402/10/25 16:43

    وقتی در قبال خرید کار ساخته از بنکدار فقط ابشده تحویل میدیم یا فقط حواله میزنیم یا هردو اونوقت چکار باید بکنیم؟

    پاسخ
  • سالار
    1397/04/31 21:03

    آیا در ردیف ۳ فروش پولی کردن نرم افزار فرمول محاسبه به صورت پیش فرض اعمال میکنه؟ یا باید حساب کتاب کرد بعد تو نرم افزار اعمال کنیم؟
    گرچه اگر خودمان به صورت دستی حساب کنیم دیگه چرا از نرم افزار استفاده کنیم.

    پاسخ
    • سیدحسنین قاینی
      1397/05/01 10:10

      درود بر شما.
      نرم‌افزار خودش حساب میکنه. این مقاله آموزش حسابداری طلا بود برای همین همه مراحل به صورت دستی آموزش داده شده.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up