خرید و فروش تلفنی طلا

در یک مغازه بنکداری همیشه نیاز است که طلا خریده شود. مثلا اگر بدهی طلایی مشتری، پولی شود در واقع به جای طلا، پول گرفته‌ایم و از سرمایه طلای ما کم شده و تبدیل به پول شده است. افراد بسیاری در صنف طلا، سرمایه خود را به صورت طلا حفظ می‌کنند . به همین دلیل به اندازه‌ای که طلا پولی شده، اقدام به خرید طلا می‌کنند تا مقدار سرمایه طلایی‌شان کم نشود.
به عنوان مثال، به اندازه ۲۱۰ میلیون تومان طلا به مشتری فروختیم (بدهی طلایی‌اش را پولی کردیم) از آبشده‌فروش طی تماس تلفنی می‌خواهیم که ۲۱۰ میلیون تومان با ما پولی کند؛ راستش را بخواهید همیشه قبل از بستن فاکتور مشتری، ابتدا با آبشده‌فروش پولی می‌کنیم؛ چون ممکن است ما بفروشیم و در همان وقت طلا گران شود و نتوانیم با همان قیمت بخریم همان اتفاق ناگواری که در بازار به آن می‌گویند «از مظنه عقب افتادیم»
حسین واثقی که آبشده فروش است در مظنه ۴۹۴,۰۰۰ تومان با ما به صورت تلفنی پولی کرد. ما به مشتری خودمان در مظنه ۴۹۵,۰۰۰ تومان طلا فروخته بودیم و پُر واضح است که بین «مظنه خرید» و «مظنه فروش» همیشه اختلاف قیمت هست.
سندی که برای آبشده‌فروش تا بدین لحظه باید ثبت کنیم این شکلی است:

  1. حسین واثقی از ما ۲۱۰ میلیون تومان پول طلبکار می‌شود
  2. ما از حسین واثقی طلا طلبکار می‌شویم؛ در مظنه ۴۹۴,۰۰۰ و به مقدار ۲۱۰میلیون تومان

دقت کنید که هنوز نه طلایی از حسین واثقی دریافت کرده‌ایم و نه پولی به ایشان پرداخت کرده‌ایم، فقط تلفنی به آبشده فروش گفتیم که به اندازه ۲۱۰ میلیون تومان به ما طلا بفروشد در مظنه ۴۹۴,۰۰۰ تومان و او هم پذیرفت و معامله انجام شد؛ تلفنی که چیزی رد و بدل نمی‌شود.
تا بدینجا مبلغ را می‌دانیم و قیمت طلا (مظنه) را به توافق رسیده‌ایم:

خرید و فروش تلفنی طلا در حسابداری طلا فروشی
خرید و فروش تلفنی طلا

چون باید به ایشان پول بدهیم در شرح، «خرید» نوشتیم (وقتی چیزی می‌خرید، بابت آن پول پرداخت می‌کنید؛ این‌طور نیست؟) اگر در خرید یا فروش بودن مردد شدید، نگران نباشید فقط مظنه را در شرح بنویسید چون آنچه اهمیت دارد ستون وزن ۷۵۰ (حساب طلا) و ستون حساب مبلغ است. تمرکز خود را صرف درست بودن بدهی یا طلب در این دو ستون کنید.
نوبت حساب طلا است. برای محاسبه وزن باید ببینیم که با ۲۱۰ میلیون تومان چند گرم طلا می‌توان خرید؟ به سادگی مبلغ را تقسیم بر قیمت یک گرم طلا کنید تا وزن به دست آید؛ اما آنچه در اختیار داریم، قیمت یک گرم طلا نیست، بلکه قیمت یک مثقال طلا آن هم با عیار ۱۷ است. فرمول تبدیل مثقال به گرم را می‌دانید پس قیمت یک مثقال ۱۷ عیار را تقسیم بر عدد ۴/۳۳۱۸۰۲ کنید تا قیمت یک گرم طلای ۱۸ عیار به دست آید.
۴,۹۴۰,۰۰۰ تقسیم بر ۴٫۳۳۱۸۰۲ = ۱,۱۴۰,۴۰۰
۲,۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تقسیم بر ۱,۱۴۰,۴۰۰ = ۱۸۴۱٫۴۵ گرم

در ستون وزن ۷۵۰ ایشان را بدهکار کنید (طلا خریدیم پس بدهکار می‌شود تا وقتی که به ما طلا بدهد)

روش خرید و فروش تلفنی طلا در حسابداری طلا فروشی
خرید و فروش تلفنی طلا

فاکتور پولی کردن با آبشده‌فروش تمام شد. ایشان طلا بدهکار شد و از ما پولش را بستانکار شد. چه مانده؟ همان روز یا وقتی دیگر که مبلغی به ایشان پرداخت کردید یا طلایی دریافت کردید در سند بعدی ثبت کنید.

نوشتهٔ بعدی
کار ساخته سنگ دار و طلای نگین دار
نوشتهٔ پیشین
ثبت چک در فاکتور حسابداری طلا

این مقاله چطور بود؟

[emoji-rating]

17 دیدگاه. پیغام بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up