موجودی آبشده و متفرقه

مقاله بعدی
موجودی اجناس
مقاله قبلی
موجودی چک‌ها

00:00 – ثبت موجودی آبشده
01:54 – اگر اسم ری‌گیری در لیست نبود، چه کنیم؟
02:31 – ثبت آبشده شرطی
03:22 – ثبت شمش
03:51 – ثبت طلای شکسته، متفرقه
04:59 – موارد جامانده در ثبت
05:23 – ثبت طلای بدون اجرت
همین الآن در مغازه و گاو صندوق، چقدر آبشده دارید؟ طلای شکسته یا متفرقه چطور؟
اصلا مهم نیست که این طلاها از کجا آمده‌اند یا بابتش بدهکار هستید چون هرچه فیزیکش الان موجود هست باید در این قسمت «موجودی ابتدای دوره» بزنید و در ادامه، ته حساب و طلب یا بدهی اشخاص را جلوتر ثبت خواهید کرد.

اگر چیزی موجود ندارید، این گام را خالی رد کنید و کلید ادامه را در پایین صفحه کلیک کنید.

آبشده

هر فقره آبشده را در ردیف جداگانه بزنید. آبشده‌هایی که عیارشان یکی هست اما انگ متفاوتی دارند، نباید با هم جمع شوند. مثلاً در عکس می‌بینید، دو تکه آبشده داریم هر دو با عیار 748 اما انگشان یکی نیست و اسم ری‌گیری و شماره قبض متفاوتی دارند. نباید با هم جمع کنیم و این دو را یکی ببینیم بلکه هرکدام را جدای از دیگری وارد کنید.
مثال وارد کردن موجودی آبشده در کیمیا با زدن Enter، لیست در قسمت شرح باز می‌شود. گزینۀ اول یعنی «آبشده» را کلیک کنید یا با صفحه‌کلید انتخاب و Enter بزنید.

منظور از وزن، همان است که ترازو نشان می‌دهد. بعضی دوستان اشتباه می‌کنند و وزن تبدیل شده به 750 را وارد می‌کنند که علاوه بر زحمت بیشتر برای خودشان، موجودی برنامه هم غلط خواهد شد. پس دقیقاً وزن آبشده روی ترازو را بنویسید سپس عیارش را وارد کنید و بعد ری‌گیری و شماره قبض (انگ) را بنویسید.
نام ری‌گیری این آبشده را در لیست نداریم. پایین لیست را ببینید:

برای معرفی ری‌گیری جدید، اسمش را تایپ کن و Enter

روش معرفی ری گیری جدید در کیمیا
با انجام این کار و در پنجره‌ای که باز می‌شود، می‌توانید شماره تلفن ری‌گیری را هم وارد کنید و پس از تایید، نامش به لیست ری‌گیری‌ها اضافه خواهد شد. در ردیف‌های بعدی، بقیۀ آبشده‌های موجود را به همین روش وارد کنید.
مثال وارد کردن موجودی آبشده در ابتدای دوره کیمیا

آبشده شرطی

برای وارد کردن آبشده‌ای که عیارش هنوز مشخص نیست و شرطی هست در قسمت شرح، آبشده شرطی را انتخاب کنید. عیار را خود کیمیا «شرطی» می‌نویسد. ری‌گیری و شماره قبض را بهتر است وارد کنید تا پس از معلوم شدن جواب عیار، آبشده را سریع‌ و راحت پیدا کنید و عیارش را ثبت کنید.
روش وارد کردن آبشده شرطی در ابتدای دوره کیمیا

شمش

شمش‌ها را به عنوان آبشده به کیمیا معرفی کنید، آبشده‌ای با عیار مثلا 995 که ری‌گیری و شماره قبض ندارد. گرچه برخی شمش‌ها، انگ بانکی دارند مثل شمش چهار نُه که اگر دوست داشتید در قسمت شماره قبض، انگ آن شمش را بنویسید تا بعداً بتوانید ردیابی کنید از کجا گرفتید و به چه کسی خرج کردید.
نمونه شمش 100 گرمی با عیار 995 روش ثبت شمش در موجودی ابتدای دوره کیمیا

طلای شکسته و متفرقه

متفرقه‌ها را برحسب عیار از هم جدا کنید. یعنی هرچه طلای 740 دارید با هم بکشید و هرچه متفرقۀ عیاربالا هست، با هم.
برای وارد کردنش، متفرقه را از لیست انتخاب کنید. وزنی که طلای متفرقه روی ترازو دارد را وارد کنید و عیارش را بنویسید. در برخی شهرستان‌ها عیار متفرقه را 735 داد و ستد می‌کنند و در کیمیا هم بایستی به عیاری بنویسید که معامله می‌کنید پس اگر با عیاری غیر از 740 خرید و فروش می‌کنید همان عیار خودتان را بنویسید.
طلای متفرقه با عیار 740 و 860 در ردیف بعدی، متفرقۀ عیاربالا را وارد کنید. خلاصه اینکه متفرقه‌هایی که عیارشان یکی نیست را با هم قاطی نکنید تا موجودی درست باشد.
روش ثبت متفرقه در موجودی ابتدای دوره کیمیا

در پایان، کلید ادامه را کلیک کنید یا F12 را در صفحه‌کلید بزنید تا به مرحله بعدی بروید.
کلید ادامه در گام به گام

مقاله بعدی
موجودی اجناس
مقاله قبلی
موجودی چک‌ها

کاربردی و مفید بود؟

باز هم ممنونم، لطف کردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up