سکه بانکی
این قسمت، برای بنکداران کاربرد ندارد چون آنها با سکه مثل آبشده رفتار میکنند، آبشدهای با عیار 900. کاربرد اصلی این صفحه برای تکفروشها و سکهفروشان هست.
هر تعداد سکه بانکی که همین الآن در گاوصندوق موجود هست و به صورت فیزیکی میتوان دید، ثبت کنید حتی اگر متعلق به شما نباشند و بابتشان بدهکارید، مثلا ممکن است از بازار سکه گرفته باشید و حسابشان تسویه نشده، باز هم باید موجودی فعلی را در این صفحه وارد کنید. نگران اشخاص و ته حسابشان نباشید چون جلوتر ثبت میکنیم.
اگر هم هیچ سکۀ بانکی الان در مغازه ندارید، به سادگی این گام را بیخیال شوید و کلید ادامه را کلیک کنید یا F12 را در صفحهکلید بفشارید.
سکه پارسیان
در این صفحه فقط سکه بانکی یعنی امامی، قدیم، نیم، ربع و گرمی را وارد کنید. سکههایی مثل پارسیان، در گامهای بعدی و در موجودی اجناس ثبت خواهند شد. چون معاملۀ سکه پارسیان، مثل طلای ساخته است و وزن طلا و اجرت در مبلغش دخیل هست.
سکه غیر بانکی
منظورم دقیقاً سکههایی است که به صورت غیرمجاز ضرب شدهاند با شکل و وزنی مثل سکههای بانکی.
روش وارد کردن این سکهها، وابسته به این است که شما چگونه معامله میکنید. اگر مثل سکۀ بانکی، وقتی میخرید و میفروشید حسابتان ریالی است و تهحساب طلایی بابت آنها ندارید، در همین صفحه و عین سکه بانکی، موجودیشان را وارد کنید. مثالش را پایین همین مقاله آوردهام. اما چنانچه سکههای غیره را مثل کارهای ساخته با وزن و اجرت، داد و ستد میکنید باید در گامهای بعدی و در موجودی اجناس وارد کنید.
مثال
همین الان که دارم موجودی مغازه را به کیمیا میدهم، 8 سکه امامی، 5 تا نیم و 4 تا ربع در مغازه هست، 9 تا غیرۀ ربع هم موجود داریم.
کلید Enter را بزنید تا شرح در ردیف اول، باز شود یا اینکه روی علامت + در ردیف اول کلیک کنید. حالا از لیست، «امامی» را انتخاب میکنم و تعدادی که در مغازه، موجود هست را مینویسم. در مثال ما، 8 تا امامی.
کلید Enter را بزنید تا به ردیف بعدی برود. از لیست، «نیم» را انتخاب میکنم و تعداد موجود یعنی 5 را و به همین ترتیب، بقیۀ سکههای موجود در گاوصندوق را ثبت میکنیم.
اما نام سکههای غیربانکی را در لیست نمیبینم! پایین لیست را ببینید:
برای معرفی سکه جدید، اسمش را تایپ کن و Enter
هر اسمی که برای این سکه میخواهید تایپ کنید مثلا «ربع غیره» و کلید Enter را بزنید. پنجره جنس جدید باز میشود. عیار را 900 وارد کنید، اجباری نیست اما در گزارش «تراز خرید و فروش» کمکتان میکند، وزن یک عدد را هم بهتر است بزنید مثلاً برای ربع، 4/066 را مینویسم.
حالا کلید تایید را کلیک کنید یا F2 را بزنید تا ربع غیره به لیست اجناس اضافه شود، سپس تعداد موجود در مغازه را وارد کنید. مشابه آنچه در عکس میبینید، همه را وارد کردم:
در پایان، کلید ادامه را کلیک کنید یا F12 را در صفحهکلید بزنید تا به مرحله بعدی بروید.