موجودی اجناس

مقاله بعدی
حساب‌های بنکداری
مقاله قبلی
موجودی آبشده و متفرقه

موجودی کارهای داخل ویترین همگی در این صفحه وارد می‌شود. برای دسترسی راحت‌تر شما به محتوای مقاله، آن را به چند بخش تقسیم کردیم که هرکدام ویدئوی جداگانه دارد:

  1. کار ساخته
  2. طلای نگین‌دار
  3. دسبتند چرم
  4. سکۀ پارسیان
  5. کالای غیر طلایی
  6. ویرایش یا حذف جنس

1. کار ساخته

00:00 – صفحه موجودی اجناس
00:35 – حتی اگر وسط ثبت موجودی از کیمیا خارج شوید، مواردی که تا آن لحظه وارد کردید باقی می‌ماند و حذف نمی‌شود
00:59 – معرفی جنس به کیمیا
01:57 – اجرت دریافتی
02:15 – تعداد جنس
03:26 – آیا می‌شود در حین ثبت اجناس، همزمان برایشان بارکد چاپ کنیم؟
04:01 – اتصال ترازو به کیمیا
05:33 – اگر از یک جنس که قبلا ثبت کردیم، بازهم موجودی داشتیم، چه کنیم؟

2. کار نگین‌دار

3. دسبتند چرم

4. سکه پارسیان

5. کالای غیر طلایی

6. ویرایش یا حذف جنس

***

برای دوستانی که مایل به مطالعۀ متن به‌جای دیدن ویدئو هستند:

موجودی طلاهای ساخته شدۀ ویترین

در عکس مشاهده بفرمایید: هشت تا دستبند دارم با نام دستبند کاترین که اجرت یکسانی دارند با وزن‌های متفاوت. یکی هفت گرمی هست و دیگری هفت و سیصد یا هشت گرمی. برای وارد کردن موجودی این دستبندها در کیمیا، باید همه را با هم روی ترازو بگذاریم و بکشیم چون یک نام دارند و اجرتشان هم یکسان هست.
موجودی طلای ساخته در گام به گام ابتدای دوره کیمیا کیمیا را با اجناس خود آشنا کنید: اسم جنس را در قسمت شرح تایپ کنید و کلید Enter را بزنید تا پنجره جنس جدید باز شود. بیشتر چیزهایی که در آن پنجره می‌بینید، الان مورد نیازتان نیست پس فقط مطمئن شوید که اسم را درست تایپ کرده‌اید سپس کلید تایید یا F2 را بزنید.

همین حرکت، از مزایای کیمیاست که همه چیز، یک‌جا در اختیارتان است. مثلا برای معرفی نام اجناس، نیازی نیست ازین صفحه بیرون بروید. بلکه با تایپ اسم جنس و تأیید کردن مشخصاتش، به لیست اجناس در کیمیا اضافه می‌شود.

اگر هم اشتباهی رخ داد یا بعداً خواستید مثلا عکس اجناس را هم وارد کنید، امکان ویرایش اجناس هست، پس الان تمرکزتان را بر وارد کردن موجودی بگذارید.

چاپ کردن بارکد

برخی دوستان می‌خواهند در همین ابتدای کار که موجودی اجناس را وارد می‌کنند، برایش بارکد هم چاپ کنند و اشتباهاً هر قطعه طلای ساخته را جداگانه وزن می‌کشند و در کیمیا می‌نویسند… نمیشه! اول باید جنس‌ها را به کیمیا معرفی کنید و موجودی کلی را بدهید و پس از تمام شدن این مراحل، بارکد چاپ کنید. لطفاً صبور باشید، آرام آرام و گام به گام!

اجرت دریافتی

اجرت دریافتی جنسیعنی مزد ساخت یا اجرتی که پای شما افتاده و فی خریدتان از بازار، بنکدار، کیفی یا کارخانه. به هیچ عنوان منظورمان قیمت طلا نیست، بلکه فی اجرت آن جنس که اکثراً درصدی شده‌اند و فی ریالی کمتر پیدا می‌شود. در ستون % اجرتی که درصدی هست، بنویسید.
اگر جنسی را با چند اجرت متفاوت دریافت کرده‌اید، میانگین را بزنید.
کیمیا از اجرت دریافتی، برای محاسبه موجودی اجرت و سود فروش استفاده خواهد کرد.

تعداد

تعداد جنس در موجودی اجناس ابتدای دورهوارد کردن تعداد اختیاری هست مگر اینکه اجرت آن جنس، تعدادی باشد یعنی اجرت از فی ضربدر تعداد به دست آید مثل کارهای سبک نوزادی یا سکه‌های پارسیان که اجرتشان دانه‌ای هست.
با اینکه تعداد برای اکثر کارها الزامی نیست اما بسیار کاربردی است و توصیه می‌کنیم تعداد را هم بنویسید تا ازین فواید بهره‌مند شوید:

  • موجودی‌گیری آسان‌تر می‌شود چون به جای وزن‌کشی، تعداد هر جنس را می‌شماریم و با موجودی کیمیا مقایسه می‌کنیم
  • جور کردن ناقصی کارها مخصوصاً کارهایی که پرفروش هستند با دیدن موجودی تعداد در کیمیا یا اپلیکیشن کیمیـ نما

امکانی هم در تنظیمات برنامه، سربرگ سند هست که می‌توانید تیک بزنید: الزامی بودن تعداد برای اجناس.
موجودی طلای ساخته در ابتدای دوره کیمیا

ترازو

با وصل کردن ترازو به سیستم کامپیوتر و معرفی به کیمیا، سرعت کار خیلی بالا می‌رود و احتمال اشتباه هم پایین می‌آید چون وزن بدون تایپ کردن و مستقیم از ترازو وارد برنامه می‌شود. ویدئوهای جداگانه‌ای برای آشنایی با کابل و مبدل‌ها تهیه کردیم که در صورت نیاز مشاهده بفرمایید.

موجودی کارهای نگین‌دار

برخی کارها با اینکه نگین و سنگ دارند اما مثل بقیۀ کارهای ساخته دریافت و پرداخت می‌شوند مثلا این عکس را ببینید، بابت نگین این کار اجرت مجزایی پرداخت نمی‌کنیم و از نظر وزن نگین هم این شکلی لیبل می‌کنند که «وزن سنگ کسر گردیده» یعنی با وزن سنگ و نگین سر و کار نداریم. از بسته‌بندی هم خارجش نمی‌کنیم که نیازی به وزن ترازو داشته باشیم بلکه با همان پَک در پیشخوان و ویترین قرار می‌گیرد. این‌جور کارها تفاوتی با ساختۀ بدون سنگ ندارد و مثل آنها ثبت می‌شوند.
موجودی کار نگین‌دار فقط وزن طلا در کیمیا
اما کارهایی هستند مثل انگشتر عقیق و فیروزه که پول سنگ دارند و علاوه بر وزن طلا، مبلغی هم برای نگین آنها لیبل شده و در فاکتور بازار درج شده.
موجودی سنگدار در ابتدای دوره کیمیا
روش وارد کردن این‌جور جنس‌ها مثل بقیه کارهای ساخته است با این تفاوت که پس از باز شدن پنجرۀ جنس جدید:

  • پایین پنجره، گزینه سنگ‌دار را تیک بزنید
  • در صورت تمایل نام سنگ را عوض کنید مثلا تایپ کنید عقیق و فیروزه
  • روش محاسبه مبلغ سنگ: اکثر کارهای نگین‌دار که در ویترین مغازه‌ها دیده‌ام از همین نوع است که کیمیا انتخاب کرده یعنی «فقط مبلغ سنگ را دارم»

اگر ساده بگیریم، کافی است که تیک سنگ‌دار را بزنید و تایید کنید.پنجره معرفی جنس جدید سنگدار - فقط پول سنگ حالا در ردیف، علاوه بر وزن طلا از شما قیمت کل سنگ را می‌پرسد. با ماشین‌حساب، وزن طلا را از روی لیبل جمع بزنید و بنویسید سپس پول سنگ‌ها را جمع بزنید و وارد کنید. به عنوان مثال، دوازده عدد انگشتری که در عکس مشاهده کردید جمعاً 48/31 گرم طلا و 450 هزار تومان پول سنگشان شد. یادتان نرود در قسمت اجرت دریافتی، فی اجرت طلا را وارد کنید.
موجودی سنگدار فقط پول سنگ در ابتدای دوره

موجودی سکه‌های پارسیان

اگر تکفروش هستید، این مراحل را انجام دهید:

  • یک جنس با نام سکه پارسیان تعریف کنید
  • تیک فی عددی را بزنید چون اجرت این سکه‌ها تعدادی هست یعنی برحسب وزن نیست بلکه تعداد ضربدر فی می‌شود.
  • وزن یک‌عدد را خالی بگذارید

پنجره معرفی سکه پارسیان تکفروشی در ابتدای دوره کیمیا حالا با ماشین‌حساب جمع وزن سکه‌های موجود در مغازه را حساب کنید و در کیمیا بنویسید، اجرت دریافتی بابت یک عدد را هم در ستون فی وارد کنید. چنانچه اجرت سکه‌ها یکسان نبود، میانگین را بنویسید.
مثال برای تکفروشی: موجودی سکه‌های من در مغازه‌، 6 عدد پارسیان با وزن 1/200 دارم و 1 عدد با وزن 0/600 و 2 عدد هشتصد سوتی. جمع وزن این سکه‌ها می‌شود 9/400 گرم که مشابه عکس با اجرت دریافتی هر عدد 100 هزار تومان وارد کردم.
موجودی سکه پارسیان ابتدای دوره کیمیا
اما دوستانی که سکه‌فروش هستند و تعداد زیادی ازین سکه‌ها دارند، احتمالا بخواهند برای هر وزنی، یک جنس جداگانه تعریف کنند تا مثلا موجودی سکه‌های هشتصد سوتی را جدای از سکه‌های نیم گرمی داشته باشند. در این صورت موقع معرفی جنس جدید، حتماً وزن یک‌عدد را هم بنویسید.

  • برای هر وزن از پارسیان، یک جنس تعریف کنید مثلا یکی با نام سکه پارسیان یک گرمی و دیگری با نام سکه پارسیان 800 سوتی
  • تیک فی عددی را بزنید چون اجرت این سکه‌ها تعدادی هست یعنی برحسب وزن نیست بلکه تعداد ضربدر فی می‌شود.
  • وزن یک‌عدد را حتماً وارد کنید. مثلا برای هشتصد سوتی، وزن یک‌عدد معادل با 0/800 هست

موجودی کالاهای غیر طلایی مثل پلاتین

یک سری کارها مثل پلاتین یا ساعت، در موجودی طلایی مغازه حساب نمی‌شوند و قیمت روز طلا هم تاثیری روی آنها ندارد. روش وارد کردن موجودی آنها را با دو مثال توضیح می‌دهم.

کالا با اجرت تعدادی

مثلاً آیفون طلا، گوشی تلفن همراه با روکشی از طلا که به صورت دانه‌ای خرید و فروش می‌شود و قیمت طلا هم بر آن تاثیرگذار نیست و در ته‌حساب طلایی بازار هم نمی‌آید.

  1. نام جنس را در شرح تایپ کنید و Enter بزنید
  2. در پنجرۀ جنس جدید، کالای غیر طلایی را کلیک کنید
  3. چون اجرتش تعدادی است یعنی وزنی نیست بلکه دانه‌ای هست، فی‌عددی را تیک می‌زنیم
  4. وزن یک‌عدد را حتماً خالی بگذارید
  5. ارز دریافتی را روی دلار بگذارید (فقط در افزونۀ ارز و سکه)

معرفی کالای غیر طلایی فی عددی در کیمیا
ارز دریافتی: چنانچه افزونه ارز و سکه را تهیه کرده باشید، موجودی این کالا را برحسب دلار خواهید داشت و تاثیر نوسان قیمت دلار در موجودی شما به صورت واقعی خواهد بود. همچنین می‌توانید جنس را به صورت ریالی بفروشید و سود دقیق فروش برحسب قیمت روز دلار را خواهید دید. اگر افزونه نداشتید، ارز دریافتی ریال خواهد بود و موجودی این جنس هم ریالی می‌شود.
پس از زدن تایید در پنجرۀ جنس جدید و معرفی شدن آیفون طلا به کیمیا، وزن را خالی رد کنید مگر اینکه موجودی وزن این کالا را هم بخواهید. هر یک دانه ازین کالا پای شما چند افتاده؟ همان را در ستون فی وارد کنید مثلاً 1300 دلار و در ستون تعداد، موجودی کالا را بنویسید مثلا دو عدد موجود دارم.
موجودی کالای غیر طلایی با فی عددی در ابتدای دوره کیمیا

کالا با اجرت وزنی

مثلاً حلقه پلاتین. در ته‌حساب طلایی بازار نمی‌آید و قیمت طلا هم بر آن تاثیرگذار نیست.

  1. نام جنس را در شرح تایپ کنید و Enter بزنید
  2. در پنجرۀ جنس جدید، کالای غیر طلایی را کلیک کنید
  3. اگر اجرت دریافتی این جنس، ریالی هست نیازی به تغییر ارز دریافتی ندارید وگرنه برحسب نیازتان، دلار یا ارزهای دیگر را انتخاب کنید (فقط در افزونۀ ارز و سکه)

معرفی کالای غیر طلایی فی وزنی به کیمیا
پس از زدن تایید در پنجرۀ جنس جدید و معرفی شدن حلقه پلاتین به کیمیا، وزن موجود ازین جنس را وارد کنید و در ستون فی، اجرت دریافتی را بنویسید و موجودی تعداد را هم متناسب با نیازتان وارد کنید. مثلاً 24/620 گرم موجودی وزنی پلاتین با اجرت دریافتی هر گرم 125 هزار تومان و موجودی 10 عدد.
موجودی کالای غیر طلایی با فی وزنی در ابتدای دوره کیمیا

وارد کردن به صورت کلی

نکتۀ پایانی این مقاله برای دوستانی است که به خاطر زیاد بودن تعداد اجناسشان ترجیح می‌دهند کارهای ساخته را به صورت کلی وارد کنند. مثلا سرویس‌هایی که اجرتشان به هم نزدیک هستند، به یک اسم؛ سرویس‌های با اجرت ارزان‌تر، با اسمی دیگر و همین‌طور انگشترها و النگوها و…
در کل به جای معرفی صد جنس به کیمیا، حداکثر با ده تا یازده اسم سروکار دارند. ازین روش هم می‌توانید استفاده کنید تا سرعت کارتان بالا برود اما موجودی اجرت به صورت حدودی محاسبه می‌شود.
و البته دقت کنید موقع دریافت جنس از بازار، با همان نام دریافت کنید که می‌فروشید یعنی یکی از همان ده یازده اسم. نمی‌شود که “سرویس ظریف” دریافت کنید اما به اسم “سرویس جور” فروش بزنید چون در این حالت، دو تا جنس متفاوت خواهیم داشت که موجودی‌شان به هم مربوط نیست.

مقاله بعدی
حساب‌های بنکداری
مقاله قبلی
موجودی آبشده و متفرقه

کاربردی و مفید بود؟

باز هم ممنونم، لطف کردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up